luni, 31 octombrie 2011

Realizarea socială a bărbatului şi femeii
Tinute pentru femeile de afaceri, tinute pentru toate locurile de munca.
     Procesul formării fiecărui om este îndelungat şi nu este determinat de simpla apartenenţă la un sex sau altul. Cum trebuie sa fie un bărbat adevărat?Dar o femeie adevărată?Care ar trebui să fie ocupaţia bărbatului?Dar a         femeii?
     După efectuarea unui sondaj de opinie s-a constatat că exintenţa unei discriminări de gen în România există.
Bărbaţii afirmă cu exactitate că menirea femeii este de a-şi creşte copiii, de a avea grijă de soţ şi de a petrece cât mai mult timp la bucătărie. Cu toate astea mulţi dintre ei, au găsit că corect ar fi, să aducă şi ele un ban în casă.
În cadrul unei investigaţii efectuate la o grădiniţă de copii savanţii au propus copiilor un şir de imagini cu un anumit conţinut, pe care ei urmau să le clasifice în două categorii – „lucrurile tatălui” şi „lucrurile mamei”. Rezultatul a fost uimitor – practic toţi copiii au inclus în „lucrurile lui tata” imaginea televizorului, ziarelor, undiţelor, fotoliul etc.
În „teancul mamei” au inclus imaginea maşinii de spălat, a măturii, cratiţelor, aspiratorului, coşului pentru cumpărături ş.a. Şi la care au mai adăugat că ambii lor părinţi au un serviciu.
Femeile se simt inferioare bărbaţilor nu atât din cauza că îndeplinesc mult mai multe funcţii, cât şi din pricina calităţilor fizice cu care sunt ei înzestraţi. Ele zic că bărbaţii sunt mai musculoşi, mai agresivi, mai autoritari şi mai impulsivi. Au anumite cerinţe de la femei, dar nu ţin cont de obligaţiile pe care le au faţă de soţii şi copii.
„Noi considerăm ca un gest de politeţe când bărbaţii ne permit să trecem înainte, când ni se oferă mâna dintr-un mijloc de transport, când ne ajută să ducem sacoşele grele” ,afirmă Răileanu Lucia, însă mulţi dintre bărbaţi consideră aceste gesturi drept învechite, aici cer egalitate, spune ea.
Ştiinţa a clasificat omenirea în:sexul frumos şi sexul puternic, însă, în dependenţă de gen ar fi corect ca atăt bărbatul căt şi femeia să contribuie la păstrarea căldurii şi dragostei în căminul familial, atât bărbatul cât şi femeia să se preocupe de educaţia copiilor, pentru că tatăl o să-i dezvolte mai bine calităţile masculine fiului precum mama îşi va educa fiica să emane mai multă dragoste şi gingăşie. Atât bărbatul cât şi femeia să aibă un serviciu stabil şi o carieră de succes ca într-un final să contribuie ambii chiar şi la pregătirea bucatelor, devine atât de interesant şi plăcut… Păcat că doar în viziunea femeilor.
     Percepţia discriminării de gen la nivelul populaţiei tinere din România ne arată următoarele: aproape 85 % dintre respondente şi 56 % dintre respondenţi au considerat că există o discriminare de gen în ţara noastră.
    Cei mai mulţi dintre bărbaţi înţeleg greşit noţiunea de „sexul puternic” şi nu se gândesc cum să protejeze o femeie ci cum să o facă să îi ştie de frică. Astfel s-a ajuns că trăim într-o societate în care bărbatul îi este superior femeii.

luni, 17 octombrie 2011

Realitatea virtuală înlocuieşte treptat viaţa reală

     E surprinzător cum astăzi, aruncând doar o scurtă privire în jurul nostru, observăm rolul din ce în ce mai mare al internetului în viaţa noastră.
     Monitorul calculatorului a început să  înlocuiască tinerilor biblioteca şi cartea, manualele şcolare şi chiar acele ieşiri în oraş cu „prietenii” la cinematograf, la teatru sau la discotecă.Facilitatea comunicării online cu oamenii, constă în faptul că işi pot ascunde uşor emoţiile şi pot spune absolut orice fara să le fie ruşine.Tinerii se simt în largul lor pe facebook, pe messenger şi multe alte reţele de socializare.Rapid şi sigur internetul ne acaparează viaţa.În lumea virtuală nu se poate vorbi de o viaţă morală, toţi vor face ceea ce vor crede că este bine în ochii lor.
     Nu mai irosiţi timpul preţios cu discuţii virtuale, în care nu te poţi uita în ochii interlocutorului, nu-l poţi strânge de mână să simţi acea plinătate de sentimente.